top of page
Search
  • ALBANIAN-AMERICAN FREEDOM HOUSE

Drejtesia te veproje

      Nga Bedri Blloshmi
Për Vilson Sami Blloshmin

 

 

 

Ja emrat e bashkëpunëtorëve të sigurimit që ndiqnin Vilsonin, duke provokuar, shpifur e sajuar sipas porosive të operativëve të sigurimit.     Vilson BlloshmiMë poshtë po botoj edhe emrat e dëshmitarëve. Lexuesi duhet ta dijë e të mos ngatërrojë b.p-të me informatorët, këta të fundit të mosngatërrohen me denoncuesit, as këta me “forca e lira”, as këta të fundit medëshmitarët.

 

Lista emërore e operativëve dhe bashkëpunëtorëve

të Sigurimit që ndiqnin Vilson Blloshmin në vitet 1963-1976

 

Nr. 95 -“Xhami” – Demir Merko Blloshmi – op. Lavdim Kurti

Nr. 94 - B.p.“Burreli” – Dilaver Merko Blloshmi, – op. Lavdim Kurtin

Nr.__ - B.p.“Nogoli” – Engjëllush Çela – op. Lavdim Kurti

Nr.154 - B.p.“Guri” – Shahin Rakip Yryku – op. Nevit Kasa

Nr.187 - B.p.“Studenti” – Emin Nexhip Lenaku – op. Vesel Gjorga

Nr.160 - B.p.“Studenti” – Harif Beqir Qyra – op. Vesel Gjorga

Nr.99 - B.p.“Shebeniku” – Mehmet Ismail Gjymenga – op. Vesel Gjorga

Nr.__ - B.p.“Bleta” – ky nuk ka emër – op. Asim Bobrati

Nr.18 - B.p. “Pazari i Muzinës” – Hasan Sali Alliu – op. Xhevat Karriqi

Nr.__ - B.p. “Dardha” – Osman Rremo Zogolli – op. Vesel Gjorga

Nr.59 - B.p. “Marteli” – Ferit Haxhi Çota – op. Xhevat Karriqi

Nr.156 - B.p. “Shkëmbi” – Bardho (Sherif) Seit Qyra – op. Xhevat Karriqi

Nr159 - B.p. “Shkumbini” – Sami ShabanDashi – op. Xhevat Karriqi;

Nr.68 - B.p. “Shkumbini” – Sali Nezir Vlashi – op. Xhevat Karriqi

Nr.__ - B.p. “Studenti” – Sami Hyka –op. Vesel Gjorga

B.p.“Shigjeta” – Sami Kojku, i dënuar ordiner, ka qëndruar në birucë gjithë kohënme b.p. “Xhami” (lexo letrat e Demir Blloshmit)

B.p. “Dardha” – Osman Zogolli – shitës në Qukës

B.p. “Lundronjësi” (Iljaz Balliu nga Çermenika) – ka qenëme Genc Lekën gjatë gjithë kohës së hetuesisë në birucën nr.1

Ramadan Gurra – kryetar i këshillit, Bërzeshtë –informator i përhershëm për Genc Lekën.

B.p. “Çelsi” dhe B.p. “Alpinisti” – janë nga Lushnja. Këta dy b.p. kontrollonin Genc Lekën kur shkonte tek e motra.

 

 Dëshmitarët e Vilson Blloshmit:

 

b.p. “Xhami” – Demir Blloshmi

Sami Hyka – mësues nga Çermenika

Haki Bardhoshi – shofer nga Quksi

Afërdita Lepenica – infermiere, banonte në Stravaj

Fetah Blloshmi – mësues nga Bërzeshta

Ferit Çota – nga Spathari, ka qenë ushtar bashkë me Vilsonin

Myzafer Xhaxhiu – eksperti letrar për frëngjishten

Koçi Petritit – eksperti letrar i poezisë “Saharaj”


Folën nga salla:

 

Mithat Leka – mësues, pensionist nga Bërzeshta

Todi Bardhi – sekretar partie Lunik

Isa Kopaçi – ushtarak

Mësues dhe nxënës të gjimnazit Librazhd.


 

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page