top of page
Search
  • ALBANIAN-AMERICAN FREEDOM HOUSE

Amicus Plato, sed magis amicas veritas

Dokumentari i SKAI 1821Dokumentari që çensuroi kisha greke sepse ka të dhëna që populli grek nuk duhet ti dijë. Grekët nuk kanë lidhje me greqinë e lashtë por shumica janë Arvanitas - Shqiptarë të helenizuar me dhunë. Greqia e lashtë, për grekët e sotëm, është një mit dhe si e tillë është e mbushur plot me të pavërteta.


Ja se ç'thotë Presidenti amerikan John F. Kennedy për mitin :"Armiku më i madh i së vërtetës, shpesh, nuk është gënjeshtra, e qëllimshme, komplotuese dhe e pandershme, por miti, këmbëngulës, depërtues dhe joreal."


Ndërsa Arthur Schopenhauer e sjell kështu :" E vërteta kalon nëpër 3 stade: Stadi i parë, tallen e qeshin me të. Stadi i dytë, e kundërshtojnë shumë ashpër. Stadi i tretë, pranohet si e tillë, pra si qartësisht e vërtetë."


Ndërsa thënia e Aristotelit : "Amicus Plato, sed magis amicas veritas", i përmbledh të gjitha.
0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page